Többen kérdezté(te)k e-mailben, hogy ez vagy az a VegaFood-os étel milyen, érdemes-e rendelni. Úgy gondoltam, összefoglalom ide, mit szeretek, mit nem annyira, hátha útmutatást nyújt másoknak. Aki engem kérdez, azt bátorságra szoktam biztatni, de persze az én ízlésem csak az én ízlésem, mindenkinek más ízvilág jön be.
Felsorolok néhány kedvencet, és egy-két apróságot, ami nekem (hangsúlyozom: nekem) nem vált be:
Többen kérdezté(te)k e-mailben, hogy ez vagy az a VegaFood-os étel milyen, érdemes-e rendelni. Úgy gondoltam, összefoglalom ide, mit szeretek, mit nem annyira, hátha útmutatást nyújt másoknak. Aki engem kérdez, azt bátorságra szoktam biztatni, de persze az én ízlésem csak az én ízlésem, mindenkinek más ízvilág jön be.
Felsorolok néhány kedvencet, és egy-két apróságot, ami nekem (hangsúlyozom: nekem) nem vált be:
- A magyaros, azaz húskiváltónak nevezett menüsor jól ismert ételeket tartalmaz, kicsit másként. Aki most kezd ismerkedni a VegaFood-dal, vagy egyáltalán a vegetáriánus konyhával, annak talán érdemes először ezzel próbálkozni. Igaz, a VegaFood még annyiban is spéci, hogy nem használnak gombát, hagymát és tojást sem. Egy krumplis tésztából nekem hiányzik a hagyma, de még így is nagyon finom. A múlt heti magyaros kínálatból a paprikás krumplit próbáltam, és ízlett.
- A tésztaételek a kedvenceim. Lehet spenótos, tormás, brokkolikrémes, paradicsomos, akármilyen. A milánói makaróni a legérdekesebb, amelynek a paradicsomos szószába apróra reszelt sárgarépát tettek, azzal sűrítették. Nagyon szeretem. Innen (a tészták sorából) is lehet krumplistésztát választani, de más formában készítik, paradicsommal és fetasajt-kockákkal. Finom.
- A főzelékek és a levesek sosem álltak túl közel hozzám, a VegaFood-tól is ritkán rendelek, úgyhogy nem tudok véleményt mondani róluk.
- A szendvicsek elég kiadósak, úgy 20-30 cm hosszúak, tele zöldségekkel. A csicseriborsókrémes és a lencsepástétomos közül az utóbbi ízlett jobban.
- A saláták is frissek és finomak, az édességek pedig szinte kivétel nélkül isteniek. Talán az egyetlen, amit nem szeretek tőlük, a túrógombóc. A kedvenceim pedig: mákos guba, máglyarakás vaníliaöntettel, citromos kekszgolyó, és az aktuális favoritom a mákkal töltött batyu (szamósza).
- Az indiai menü már nekem is kicsit idegen. Vannak bizonyos fűszerek, amelyekből csak keveset bír a gyomrom, ráadásul ezekben a zöldséges, "szaftos" ételekben nekem fura, hogy egyszerre van burgonya és rizs. Legalábbis köret nélkül hiányos, körettel meg sok a kétféle szénhidrát. Egy-egy nap jól esik, de folyamatosan ezt ebédelni már fura lenne.
- Szeretem viszont a naponta más zöldségből vagy gabonából készült fasírtokat, és a különböző joghurtos vagy paradicsomos mártásban tálalt gombócokat (pl. spenótos sült gombóc tormás-joghurtos mártásban, vagy sült répagombóc paradicsomos mártásban) rizzsel.
- Az elmúlt két hét nagy felfedezései a gyömbér alapú és a joghurtos italok. A gyömbérital borsmentával olyan valami, amit kimondottan nekem találhattak ki. A vaníliás lasszi ital szintén az én ízlésvilágom.